1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Lemon curd
  5. Gevulde appels met lemon curd

Gevulde appels met lemon curd

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-10-2005

Ingrediënten 4 personen


4 stevige appels (bv jonagold 70gr koude boter in kleine blokjes, 125gr bloem, 50gr poedersuiker gezeefd, 1eierendooier,1tl gemalen kaneel en 4el lemon curd (supermarkt of delicatessenwinkel)


Verder heb je nodig


Ovenschaal ingevet


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200graden.Was de appels en helveer ze horizontaal.Snijd een dun plakje van de bolle kant af zodat het kroontje en steeltje verwijderd zijn.Snijd het klokhuis eruit.Meng in een kom de boter,bloem,poedersuiker, eierdooier en het kaneel en wrijf het tussen je vingers tot een los kruimeldeeg.Vul de appelhelften met de lemon curd en zet in de ovenschaal. Bedek de appel ruim met het kruimeldeeg. Giet 1dl water in de ovenschaal en zet deze in het midden van de oven op een rooster.Bak de appels in ca 15min gaar en goudbruin. Lekker met een glas zoete wijn, bv sauternes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koksmes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koksmes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top