Witte chocoladetaart met aardbeien

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2005

Image hosted by TinyPic.com

Deel dit recept

Ingrediënten
- 115 gram witte chocolade, in stukjes
- 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker
- 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout
- 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom
- 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes
- 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
body{background: url(
http://tinypic.com/e9ylwx.jpg)}--

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee 5 cm. diepe springvormen van 23 cm. doorsnee in, en bestuif ze met bloem. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Doe de room (120 ml.) in een pannetje, en verwarm het (niet laten koken), doe nu de witte chocolade (115 gram) in de room, zodat het smelt, en roer net zolang totdat er een glad mengsel ontstaat. Roer de melk, en eventueel de rum of de vanille-essence er door heen, en laat de massa afkoelen.

Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, en klop ze steeds goed door. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg nu afwisselend wat van het bloemmengsel, en de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.

Bereidingswijze

Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf, en laat ze verder afkoelen.Voor de moussevulling: smelt al roerend de witte chocolade met de slagroom (zoals ik hierboven heb uitgelegd). Roer de eventuele rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kommetje. Laat het afkoelen, en iets opstijven, en klop het vervolgens met een garde licht op.
Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen. Zodat je dus 4 taartlagen krijgt. Leg 1 laag op een schaal en strijk er 1 derde van de mousse op. Verdeel nu 1 derde van de aardbeienplakjes op de mousse, en leg hierbovenop de 2e taartlaag. Herhaal de procedure, tot de mousse en aardbeienplakjes op zijn. Leg nu de laatste taartlaag erop.

Klop de slagroom, met de eventuele rum of likeur, stijf. Spreid nu ongeveer de helft op de boven- en zijkanten van de taart, zodat deze helemaal bedekt zijn met slagroom. Schep de rest in een spuitzak, en spuit decoraties op de taart.

Serveertip

Versier de zijkanten met de laatste aardbeienplakjes, en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Doc77 avatar
Doc77 06-07-2011

Hoeveel melk moet je dan toevoegen???

anja9437 avatar
anja9437 07-10-2005

lekker lekker neem het zeker mee groejes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten