Romanesco salade met kaas
- Belgisch, Salade
- 20-30 min.
Deze broccolisalade is onvergetelijk qua smaak en kleuren. De pittige slasaus maakt alles kompleet.
Ingrediënten 4 personen
-1 kg broccoli-zout
-2 rode paprika's (in kleine stukjes)
-1 kleine Spaanse peper (in kleine stukjes)
-1 ui (fijn gesnipperd)
-2 hardgekookte eieren
-200 g Emmentaler
SLASAUS:
-1 gekookte aardappel (circa 100 g)
-1 teen knoflook uit de knijper
-zout en peper
-1 th lepel geraspte verse mierikswortel
-2 tot 3 el witte wijnazijn
-2 el yoghurt
-4 el room
-3 el koud geperste olijfolie
Voorbereiding
-de broccoli in roosjes verdelen en de stronk schillen en in 1 cm dikke plakjes snijden
-gezouten water aan de kook brengen en eerst de stronk in 3 min garen, vervolgens de roosjes toevoegen en deze in 5 min gaar koken
-de groente met een schuimspaan uit het water halen en in ijskoud water schrikken
Bereidingswijze
-meng de broccoli met de paprika, peper in een diepe schotel
-meng de in 4 gesneden eieren ; de reepjes kaas door de salade
SLASAUS:
-de aardappel schillen en fijn raspen, en de look erover knijpen
-zout, peper, mierikswortel en azijn erdoor halen
-beetje bij beetje de yoghurt, de room en de olie erdoor roeren
Serveertip
-de saus over de salade gieten, mengen en minstens 15 min laten trekken