1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Terrine van paddestoelen

Terrine van paddestoelen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-10-2005

Ingrediënten 8 personen


-1,5 kg bospaddestoelen (eekhoorntjesbrood, catharellen, hoorn des overvloeds)
-4 el olijfolie + voor de terrine
-500 g varkensgebraad (rugstuk)
-100 g gerookte spekreepjes
-1 teen knoflook
-4 el gehakte bladpeterselie
-1 ei
-5 cl Cognac
-5 cl porto
-zout en zwarte peper



Een makkelijke en erg lekkere terrine; heerlijk op lichtgeroosterd boerenbrood, vergezeld van krulsla met spekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

--paddestoelen schoon maken,en grof hakken
-sauteer ze in een pan met de olie en kruiden met peper en zout
-laat ze uitlekken en afkoelen
--maal het in blokjes gesneden varkensgebraad en de spekreepjes met een keukenrobot

Bereidingswijze

-meng in een grote kom het gemalen vlees met de fijngehakte knoflook, peterselie, het ei en de cognac, porto, zout en peper, voeg tot slot de paddestoelen erbij***
-de massa in een ingeoliede terrine doen en goed aandrukken met de handen
-zet de terrine in een ovenschotel met warm water en laat 75 min bakken in een hete oven van 200?C
-laten afkoelen en na 12 uren rusten in de koelkast is de terrine klaar

Serveertip

***om te checken of de massa goed gekruid is, maak een bolletje van een beetje vulling en bak het in een pan...proef en kruid eventueel bij***



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top