Eendenfrikadellen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram gebraden eendenvlees * 2 grote gekookte aardappelen * 100 gram gestoofde selderijknol * 100 gram rundergehakt * 1 ei * sap en geraspte schil van 1 sinaasappel * 1 eetlepel boter * peper * zout * paneermeel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maal de resten eend samen met de aardappelen en de selderijknol in de keukenmachine. Meng er dan het rundergehakt, het ei, het sap en de schil van goed gewassen sinaasappel en de boter doorheen. Maak op smaak met peper en zout. Kneed goed tot er een samenhangend geheel is ontstaan. Vorm balletjes. Strooi flink wat paneermeel op een plat bord en rol daar de balletjes doorheen. Bak ze goubruin in de friteuse. Garneer met verse sinaasppelschijfjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

klieken avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten