Quinoasalade

  • Amerikaans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2005

Quinoa is een graansoort uit het Andesgebergte die nog niet zo lang bij ons te verkrijgen is. De gierstachtige, geelwitte zaadjes staan bol van voedingsstoffen; opmerkelijk is het hoge eiwitgehalte

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-150 g quinoa
-400 ml water , zout
-200 g kleine peultjes
-200 g erwten
-1 bosje lente uitjes
Vinaigrette:
-2 a 3 el witte wijnazijn
-1/2 th lepel mosterd
-zout en peper
-5 el koudgeperste olijfolie
-1 bakje tuinkers
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-de quinoa in zout water gaar koken in 15 a 20 min
-uiteinden van de peultjes afknippen en samen met de erwten enkele minuten blancheren en laten schrikken in ijskoud water
-lente uitjes in plakjes snijden
-alles mengen en in de vinaigrette marineren

Bereidingswijze

-garneren met de tuinkers

Serveertip

lauw serveren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten