Kaneelrolletjes

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
2 el boter in blokjes plus extra om mee in te vetten
225 gr bloem plus extra voor het bestuiven
1/2 tl zout
1 zakje droge gist
1 ei losgeklopt
1,25 dl handwarme melk
2 el ahornsiroop voor het bestrijken

VOOR DE VULLING
4 el zachte boter
2 el kaneel (of naar smaak)
50 gr bruine basterdsuiker
50 gr krenten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet een bakblik in en bestuif het met bloem. Zeef de bloem en het zout boven een grote kom. Roer de gist erdoor. Kneed de boter er met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg het ei en de melk toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg.
Doe het deeg in een ingevette kom, dek die af en laat het deeg ca. 40 minuten op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is. Kneed het deeg ca. 1 minuut en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 30x23 cm.
Roer voor de vulling de boter, kaneel en de suiker tot een luchtig mengsel. Verdeel dit mengsel over het deeg maar laat een rand vrij va2,5cm Bestrooi met krenten.
Rol het deeg op en druk de uiteinde vast. Snijd de rol in 12 plakken. Leg deze in het blakblik en dek dit af en laat ze op een warme plaats 30 minuten rusten.
Bak de plakken 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden tot ze goudbruin en goed gerezen zijn. Bestrijk ze met de siroop. Laat ze voor het serveren iets afkoelen.

Serveertip

Warm op zijn lekkerst!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten