witlof met blauwe kaas uit de oven

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-2005

lekkere variant op witlof met kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 stronkjes witlof,zakje bechamelsaus,150 gr blue stilton(of een andere blauwe kaas),handje gehakte walnoten.wat boter.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 246,26 kcal
Koolhydraten 5,54 g
Eiwitten 11,68 g
Vetten 21,35 g
Benodigdheden
oven en ovenschaal,grote pan , schuimspaan,vergiet,steelpan.

Voorbereiding

verwijder harde kern ui de witlof stronkjes.kook de stronkjes 8 min in ruim water verwarm ondertussen de oven voor op 200 gr met grillstand erbij.haal de witlof voorzichtig met schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.vet de oven schaal in.bereid bechamel saus volgens gebruiksaanwijzigingen op het zakje..

Bereidingswijze

scik de witlof in de ovenschaal.giet de bechamel saus erover heen en verkruimel de stilton erover.zet nog 1o minuutjes in de oven.

Serveertip

verdeel wat walnoten over de schotel.lekker met gebakken kabeljauw en aardappel kroketjes.

Laatste reacties

gvdweerd avatar
gvdweerd 04-10-2005

Ik neem hem mee,alvast bedankt m.v.g.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten