witlof met blauwe kaas uit de oven
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 04-10-2005
lekkere variant op witlof met kaas.
Ingrediënten 4 personen
8 stronkjes witlof,zakje bechamelsaus,150 gr blue stilton(of een andere blauwe kaas),handje gehakte walnoten.wat boter.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 246,26 kcal |
Koolhydraten | 5,54 g |
Eiwitten | 11,68 g |
Vetten | 21,35 g |
Benodigdheden
oven en ovenschaal,grote pan , schuimspaan,vergiet,steelpan.Voorbereiding
verwijder harde kern ui de witlof stronkjes.kook de stronkjes 8 min in ruim water verwarm ondertussen de oven voor op 200 gr met grillstand erbij.haal de witlof voorzichtig met schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.vet de oven schaal in.bereid bechamel saus volgens gebruiksaanwijzigingen op het zakje..
Bereidingswijze
scik de witlof in de ovenschaal.giet de bechamel saus erover heen en verkruimel de stilton erover.zet nog 1o minuutjes in de oven.
Serveertip
verdeel wat walnoten over de schotel.lekker met gebakken kabeljauw en aardappel kroketjes.
Laatste reacties
Ik neem hem mee,alvast bedankt m.v.g.