1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Bazarosalata

Bazarosalata

Door: molenmeisje

  • Grieks, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-10-2005

Ingrediënten 4 personen


4 gekookte bieten 4 flinke tenen knoflook 50 ml goede azijn zout 1/4 l dikke Griekse yoghurt enkele lepels mayonaise


Verder heb je nodig


Afsluitbaar plastic schaaltje

Bazarosalata
Bazarosalata

Deze Griekse Bietensalade is naar een traditioneel recept van de moeder van Theo.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de bieten met de dunschiller en snijd er blokjes van. Pel de knoflooktenen en snijd of schaaf ze in flinterdunne plakjes. Meng dit door elkaar. Strooi er wat zout op en voeg de azijn toe. Sluit je schaaltje goed af en laat de bietenblokjes een nachtje in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Laat de bietjes uitlekken in de zeef en meng ze met de yoghurt. Breng op smaak met wat mayonaise. De hoeveelheid hangt een beetje af van je eigen smaak.

Serveertip

Heerlijk met warm Turks brood, bij een salade of als borrelhapje. Wij vinden de salade de volgende dag nog lekkerder. De kleur is dan dieper en de knoflooksmaak sterker.



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top