Pittige ragout van rund of wild
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram vleesresten van bijvoorbeeld: haas, ree, eend * 4 eetlepels olijolie * 2 glazen rode wijn * 2 laurierblaadjes * 4 kruidnagels * 6 jeneverbessen * 1 takje tijm * peper * zout * 4 geplede teentjes knoflook * 1 eetlepel meel * 1 eetlepel kruidenboter * 2 eetlepels tomatenpuree * worcestersaus * 2 eetlepel appelstroop * sap van 1 citroen.Bereidingswijze
Het vlees in blokjes snijden en 5 minuten braden in de olijfolie. Giet het glas rode wijn erbij, en voeg alle kruiden toe. Laat een half uur zachtjes stoven op een laag vuur. Kijk af en toe even of er niet te veel wijn is verdampt, giet er eventueel nog wat bij. Op smaak maken met peper en zout, en dan de pan van het vuur af nemen en het vlees zoveel mogelijk uit de pan vissen. Kneed 1 eetlepel meel goed door met 1 eetlepel kruidenboter. Zet de pan weer op het vuur. Meng het boter-meelmengsel en twee eetlepels tomatenpuree door het braadvocht. Verder op smaak brengen met rode wijn en de worcestersaus. Haal de pan van het vuur en voeg de room, de appelstroop en het citroensap toe. Leg het vlees terug in de saus en laat het op een heel klein pitje nog 10 minuten doorwarmen.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree.