1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Steak tartaar

Steak tartaar

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2005

Ingrediënten 4 personen


800 g gemalen steak

4 eetlepels mayonaise

4 eetlepels Engelse saus

4 eetlepels gehakte uien

4 eetlepels uitgeknepen kappertjes (of fijngesneden augurkjes)

4 eetlepels basilicum (fijngehakt)

4 eierdooiers

1 eetlepel pesto

zwarte peper van de molen

zeezout



Recept door Peter De Clercq
Peter De Clercq is de chef-kok van restaurant "Elckerlijc" te Maldegem, waar grillen en barbecuen de specialiteit van het huis zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng alle ingredienten en verdeel in 4 porties.

Een andere mogelijkheid :

Schik 4 porties gemalen biefstuk op de borden.
Maak een kuiltje in het vlees en plaats er een eierdooier in.
Leg de overige ingredienten in stervorm rond het vlees. Zo kan de steak tartaar naar ieders smaak bereid worden.

Serveertip

Dien op met een fris slaatje, een tomaatje en verse frietjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flokkietje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flokkietje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top