Gnocchi met paddestoelen, cherrytomaatjes en bacon

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-10-2005


Heerlijk hersftgerecht met paddestoelen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 250 gram verse gnocchi (AH)
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • een handvol gedroogde gemengde paddestoelen (geweekt)
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gram gerookt ontbijtspek
  • 200 gram cherrytomaatje
  • 2 el olijfolie (chili)
  • 1 dl vleesfond
  • 50 gram rucola
  • Parmezaanse kaas, geraspt en geschaafd
  • kookroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de gnocchi volgens aanwijzingen op de verpakking.
Week de gedroogde paddestoelen in een kommetje warm water. Maak de verse gemengde paddestoelen schoon met een zacht borsteltje en verwijder de taaie steeltjes. Snijd alle paddestoelen in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Halveer de tomaatjes. Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Verwarm de olie in een wok en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg ui toe en bak glazig. Voeg de paddestoelen en de knoflook toe en roerbak alles ongeveer 3 minuten. Doe dan de tomaatjes en de fond erbij en roerbak alles nog een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bind met wat kookroom en laat een paar minuutjes indikken. Schep de uitgelekte gnocchi en de rucola door de paddestoelen en warm alles nog even goed door.

Bron

AH, aangepast recept

Serveertip

Serveer op mooie diepe pastaborden en schaaf er royaal Parmezaanse kaas overheen. Zet een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas op tafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten