1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. shoarmaschotel met aardappelschijfjes

shoarmaschotel met aardappelschijfjes

Door: celsti

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2005

Ingrediënten 4 personen


Een groot pak gekruid shoarma vlees (500 gr),zure room, 500 gram sperciebonen, 2 pakjes aardappelschijfjes (uit de koeling, van bijv. celavita), boter, paneermeel


Verder heb je nodig


Ovenschaal, braadpan, kookpan, mesje


Shoarma op een hele andere manier

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sperciebonen schoonmaken en wassen, ovenschaal invetten

Bereidingswijze

Bak de shoarma met een beetje olie of boter in de pan. kook de sperciebonen beetgaar. Als de shoarma bruin is gebakken doe je de zure room (het hele bakje) door het mengsel heen. Goed roeren, dan de uitgelekte, gekookte sperciebonen erbij, ook even meebakken. Doe dan onderin de ovenschaal eerst een laagje shoarma met bonen, dan een laagje aardappelschijfjes, dan weer shoarma, weer aardappeljes. Ligt er aan hoe groot je schaal is, maar je moet eindigen met aardappelschijfjes. Doe er paneermeel over heen, zet de schaal in de oven op 200 graden, na 45 min is het gerecht klaar.
EET SMAKELIJK!!

Serveertip

Vult erg, maar je zou voor de frisheid wat komkommer bij kunnen serveren.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celsti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top