1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. mosselen

mosselen

Door: jannegee

  • Nederlands, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2005

Ingrediënten 4 personen


, 5 kilo mosselen, bosje selderij, 2 uien, flesje bier, theelepeltje sambal.Voor de saus: potje mayonaise, 4 kleingehakte augurken, klein fijngehakt uitje, 2 eetlepels kervel, 1 eetlepel basterdsuiker,snufje zout en 2 eetlepels sherry of cognac, alles mengen.


Verder heb je nodig


Grote pan met deksel


Gekookte mosselen met frites en eigengemaakte saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mossels wassen, uien grof snijden en samen met selderij, bier en sambal en flink wat peper in de pan doen.
fritespan aanzetten.

Bereidingswijze

De pan met mossels en alle ingredienten opzetten, als ze koken moet het vocht 3 x opgekomen zijn, dan zijn ze gaar, ongeveer 10 minuten, even proeven en opschudden, eventueel nog enkele minuten.

Serveertip

Met frites en de eigengemaakte kervelsaus, een frisse eenvoudige salade er bij maakt het af.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannegee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top