-200 gram volkorenmeel-400 gram tarwemeel-2 zakjes instant gist(22 gram)-1 eetlepel suiker-80 gram vloeibare honing-30 gram notenolie-1 eetlepl zout-100 gram pompoenzaadjes-100 gram walnoten-3 dl lauw water.
-Mengkom-plasticfolie-ingevette bakplaat.
Herfstreceptje!Lekker met pate,confituur of gewoon besmeerd met wat boter..of bij een bord pompoensoep!
-verbrokkel de walnoten.
-Meng de 2 soorten bloem en voeg gist;suiker,honing en notenolie toe.Roer goed om.
-Vermeng het zout,pompoenzaadjes en de walnoten door de bloem.
-Giet er beetje bij beetje water bij en kneed het deeg tot het elastisch is(reken op en 10 minuutjes kneden).
-Dek af met ingevette plasticfolie en laat rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
-Neem dan de helft van het deeg,rol het op tot een bol en druk die wat plat.
-Maak een kleinere bol van de rest van het deeg en leg die erbovenop.
-Maak een paar inkervingen in het deeg.
-Laat opnieuw rijzen onder ingevette plasticfolie tot het volume verdubbeld is.
-Het brood is goed als het hol klint als je erop tikt.
-Stuif wat bloem over het deeg en bak het in de oven op 210 graden gedurende 20 minuten.
-Smakelijk!
elsa_h 17-08-2006
deze lijkt me inderdaad erg lekker ook maar meegenomen
gr yvonne
pris22 28-07-2006
Hoi,lijkt me overheerlijk,neem ik vlug mee,BEDANKT!!
Vele groetjes,
Priscilla
maria1975 10-10-2005
Jammie!
Dat neem ik mee.
Bedankt!
Liefs,
Maria
trice_n 04-10-2005
Bedankt!!! Liefs, Trice.