1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Notenbrood met honing

Notenbrood met honing

Door: bezemsteeltje

  • Belgisch, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2005

Ingrediënten


-200 gram volkorenmeel-400 gram tarwemeel-2 zakjes instant gist(22 gram)-1 eetlepel suiker-80 gram vloeibare honing-30 gram notenolie-1 eetlepl zout-100 gram pompoenzaadjes-100 gram walnoten-3 dl lauw water.


Verder heb je nodig


-Mengkom-plasticfolie-ingevette bakplaat.


Herfstreceptje!Lekker met pate,confituur of gewoon besmeerd met wat boter..of bij een bord pompoensoep!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-verbrokkel de walnoten.

Bereidingswijze

-Meng de 2 soorten bloem en voeg gist;suiker,honing en notenolie toe.Roer goed om.
-Vermeng het zout,pompoenzaadjes en de walnoten door de bloem.
-Giet er beetje bij beetje water bij en kneed het deeg tot het elastisch is(reken op en 10 minuutjes kneden).
-Dek af met ingevette plasticfolie en laat rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
-Neem dan de helft van het deeg,rol het op tot een bol en druk die wat plat.
-Maak een kleinere bol van de rest van het deeg en leg die erbovenop.
-Maak een paar inkervingen in het deeg.
-Laat opnieuw rijzen onder ingevette plasticfolie tot het volume verdubbeld is.
-Het brood is goed als het hol klint als je erop tikt.
-Stuif wat bloem over het deeg en bak het in de oven op 210 graden gedurende 20 minuten.

Serveertip

-Smakelijk!



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top