Nigiri sushi

  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-09-2005

moet je alleen de vis in de soja dippen en niet de rijst, anders valt die uit elkaar.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g rauwe tonijn of zalm; wasabi; 350 g sushirijst; 1 velletje nori
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de tonijn of zalm in rechthoekjes en verwijder alle weefselrestejs. snij met een scherp mes flinterdunne plakjes van de visfilet en maak het mes na elke keer snijden in een kommete met citroensap en water schoon.

Bereidingswijze

Maak van een eetlepel sushirijst een ovaaltje met ongeveer lengte en breedte als de vis. Leg een stukje vis in de palm van de linkerhand, breng een beetje wasabi op het midden van de vis aan. Leg de rijst op de vis. Krom de hand voorzichtig. Druk de rijst met de vingers aan en strijk er stevig over om een mooie halve bol vorm te krijgen. Nog een bandje nori rond (zeewier)

Serveertip

Serveer met de vis naar boven

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten