1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witlof in bladerdeeg met pittige kaas

Witlof in bladerdeeg met pittige kaas

Door: helderse

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2005

Ingrediënten 4 personen


8 struikjes witlof

8 plakjes bladerdeeg (diepvries)

6 zongedroogde tomaten op olie, heel fijngesneden

150 g versgemalen Zaanlander kaas pikant (deli-afdeling)

4 tomaten

4 eetlepels balsamicodressing



Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 ?C.

Bereidingswijze

Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken. Bladerdeeg laten ontdooien. Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen. Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper. Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen. Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken. Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.

Serveertip

Wijnadvies
Lichte, frisse, fruitige witte wijnen



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helderse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top