Pompoenpuree met gehakt

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Pompoenpuree met gehakt

    Pompoenpuree met gehakt

    Pompoenpuree met gehakt

Deze originele ovenschotel kan u vooraf volledig klaar maken. Enkel nog in de oven schuiven en u kan aan tafel. bereidingstijd: 25 min. + 45 min. in de oven; voor 4 pers

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 g pompoenvlees
- 600 g gehakt
- 400 g aardappelen
- 2 uien
- 1 ei
- 2 eetl. room of melk
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. mosterd
- 3 eetl. paneermeel
- 3 eetl. gesnipperde peterselie
- 5 eetl. gemalen kaas (gruyere, emmentaler)
- 1 eetl. boter
- 1 teentje knoflook
- 1 doosje saffraanpoeder
- nootmuskaat
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Snij de pompoen in grote stukken
- Snipper de uien en de knoflook fijn

Bereidingswijze

Stoof de pompoenstukken samen met de knoflook en de uien in olijfolie gaar gedurende 20 min. (het pompoenvlees moet goed zacht zijn).


Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water.


Meng intussen het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat en peper en zout. Meng er de peterselie onder.


Beboter een vuurvaste schotel en leg het gehakt op de bodem.


Meng de aardappelen met de pompoen en stamp fijn. Breng op smaak met de saffraan, de mosterd, peper en zout. Meng er de room onder.


Spreid de puree over het gehakt en plaats de schotel afgedekt gedurende 45 min. in de voorverwarmde oven (200 ?C).


Bestrooi met de gemalen kaas en zet nog even onder de grill zonder deksel.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Doorsturen

Home Recepten