Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep.
Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min.
- Snij het preiwit in ringen.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de banaan in stukjes.
- Schil en rasp het stukje gember.
- Kruid de room met zout, peper en 1 mespunt kerrie en klop halfstijf op.
Zet koel weg tot u de soep opdient.
Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).
Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerrie toe en laat nog 5 min. stoven.
Overgiet met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min. koken op een zacht vuurtje.
Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie. - U kan de soep nog een extra smaaktoets bezorgen door er 1/2 dl sherry aan toe te voegen
Giet de soep in soepkommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom. Zorg ervoor dat de soep volledig bedekt is met room. Laat kort kleuren onder de grill en dien meteen op.
- De kerrieroom zorgt voor een geraffineerde afwerking maar de soep kan ook perfect zonder de room worden gegeten.
bron: 'Lekker Soep'
smivla 30-04-2019
Heel lekker! Wel wat weinig voor 4 personen (hier grote eters, waaronder 2 pubermannen).
bakfanaat 19-08-2016
erg lekker. Heb hem met knoflook en de sherry gemaakt. Echt smullen
hobbeles 31-01-2016
Heerlijk soepje, vandaag voor de tweede keer gegeten
Ui en knoflookteentje toegevoegd.
finegourmet 24-10-2015
In één woord: Héérlijk. Ook knoflook, ui, citroengras toegevoegd en kaas erbij geserveerd.
Nick48 18-01-2014
ga ik proberen,l ikt me erg lekker,..