1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Bloemkoolcurry met aardappelen

Bloemkoolcurry met aardappelen

  • Indiaas, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2005

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool in roosjes
200 g vastkokende aardappelen in blokjes
1 gesnipperde ui
wat bosuitjes in ringetjes
1 tl gemberpoeder
2 chilipepers in reepjes
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 a 2 eetl kerriepoeder
3 tl kruidenbouillonpoeder
olijfolie
1tl gemalen komijn
? tl kurkuma
2 tl milde paprikapoeder
1 flinke tl mosterd
3/4 dl yoghurt
peper en zout


Verder heb je nodig


Wok


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan, liever natuurlijk een wok, en roerbak de de knoflook, ui, bosuitjes met de aardappelen en de chilireepjes met de komijn, kerriepoeder en de kurkuma en laat alles 5 minuten meebakken op een matig vuur. Breng het geheel op smaak met de gember, paprikapoeder, mosterd, kruidenbouillonpoeder en peper en zout. Laat dit nog 3 minuten meebakken.
Voeg nu de bloemkoolroosjes en wat water toe en laat het geheel gaar worden.
Als de curry gaar is, voeg dan de yoghurt toe. Goed omscheppen en de curry is klaar.

Serveertip

☻Deze curry is lekker met rijst of naanbrood.
☻Ook lekker om doperwten of tomaten toe te voegen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berthabakkum


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berthabakkum
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top