1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kruidige chocoladekoffie

Kruidige chocoladekoffie

Door: bezemsteeltje

  • Belgisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2005

Ingrediënten 4 personen


-1 liefst biologische sinaasappel-1 1/4 dl melk-4 eetlepels cacao-1 kaneelstokje en 4 om als lepeltje te gebruiken-4 kopjes espresso of 2 1/2 dl sterke koffie-kaneelpoeder-eventueel room(ikke wel).


Verder heb je nodig


-Espressomachine of koffie apparaat-rasppannetje-4grote koppen of glazen.


Na een stevige herfstwandeling drink je dit bijzonder drankje.Het heeft een heerlijke kruidige smaak en word geserveerd met kaneelstoklepeltjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Boen de sinaasappel schoon.
-Rasp het oranje van 1/4 sinaasappelschil.

Bereidingswijze

-Verwarm de melk met de cacao,de sinaasappelrasp en een kaneelstokje en laat gedurende 10 minuten op heel laag vuur tekken.
-Verdeel het chocolademengsel over 4 koppen of glazen.
-Schenk er de espresso of sterke koffie over.
-Bestrooi met kaneelpoeder en schep er eventueel geklopte slagroom op.

Serveertip

-Zet in elk kopje of glas een kaneelstokje als lepeltje.
-Smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top