Pittige ovenschotel met gehakt en groenten

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Pittige ovenschotel met gehakt en groenten

    Pittige ovenschotel met gehakt en groenten

    Pittige ovenschotel met gehakt en groenten

Dit gerecht kan met verse groenten maar ook met diepvries of met potgroenten worden gemaakt. Bijvoorbeeld; I.p.v. verse aardappelen puree uit een pakje. En i.p.v. diepvries doperwtjes een potje. I.p.v. verse worteltjes een potje. Het ligt eraan hoeveel tijd je hebt! Maar alles vers... is het proberen waard want dat is veel smakelijker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1-½ pond aardappelen (geschild gewogen).
1 potje fijne doperwtjes.(of diepvries) 1 potje worteltjes. (of lekkere verse worteltjes)
1 grote ui,gesneden.
1 eetlepel (olijf)olie.
4-5 ons mager rundergehakt.
1 klein bakje magere spekreepjes.
3 teentjes knoflook,(of naar smaak)- fijngesneden of door knijper.
1 el.(grove) mosterd.
2-3 eetl. Zoete chilisaus.
1 scheut sojasaus.
1 klein pittig pepertje (of sambal naar smaak).
Klontje boter.
Eventueel wat melk.
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 676,14 kcal
Koolhydraten 61,27 g
Eiwitten 39,34 g
Vetten 27,62 g
Benodigdheden

Wok of hapjespan. oven, stamper of pureeknijper, ovenschaal.

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen 175- 180 graden
  • Zet de aardappelen op.
  • Gebruik je diepvriesdoperwtjes en verse peentjes kook die dan ook.
  • Gebruik je potjes dan laat je ze uitlekken.

Bereidingswijze

  • Terwijl de aardappelen (groenten) koken verhit je de olie in de pan, breek het gehakt met een houten lepel in stukjes, voeg de spekreepjes toe.
  • Voeg als het gehakt gaat kleuren de ui en de knoflook toe.
  • Bak nog 5 -10 minuten door.
  • Voeg dan de mosterd, chilisaus, sojasaus. Pepertje(of sambal) toe.
  • Laat de potjes groenten uitlekken, of giet de verse groenten af.
  • Roer doperwtjes door het gehaktmengsel. (proef of het pittig genoeg is).
  • Doe het mengsel in een ovenschaal.
  • Giet de aardappelen af, doe er een klontje boter door en stamp tot puree.
  • Stamp de uitgelekte peentjes erdoor, zorg dat het smeuig is voeg eventueel wat melk toe.
  • Doe de puree over het gehaktmengsel en zet het in het midden van de oven voor 20-25 minuten.

Serveertip

Dit gerecht kan van te voren gemaakt worden, Het kan ook ingevroren worden. Ik maak het altijd voor twee dagen, de volgende dag is het nog lekkerder!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten