Pittige ovenschotel met gehakt en groenten

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2005
  • Pittige ovenschotel met gehakt en groenten

    Pittige ovenschotel met gehakt en groenten

    Pittige ovenschotel met gehakt en groenten

Dit gerecht kan met verse groenten maar ook met diepvries of met potgroenten worden gemaakt. Bijvoorbeeld; I.p.v. verse aardappelen puree uit een pakje. En i.p.v. diepvries doperwtjes een potje. I.p.v. verse worteltjes een potje. Het ligt eraan hoeveel tijd je hebt! Maar alles vers... is het proberen waard want dat is veel smakelijker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1-½ pond aardappelen (geschild gewogen).
  • 1 potje fijne doperwtjes.(of diepvries)
  • 1 potje worteltjes. (of lekkere verse worteltjes)
  • 1 grote ui,gesneden.
  • 1 eetlepel (olijf)olie.
  • 4-5 ons mager rundergehakt.
  • 1 klein bakje magere spekreepjes.
  • 3 teentjes knoflook,(of naar smaak)- fijngesneden of door knijper.
  • 1 el.(grove) mosterd.
  • 2-3 eetl. Zoete chilisaus.
  • 1 scheut sojasaus.
  • 1 klein pittig pepertje (of sambal naar smaak).
  • Klontje boter.
  • Eventueel wat melk.
  • Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of hapjespan. oven, stamper of pureeknijper, ovenschaal.

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen 175- 180 graden
  • Zet de aardappelen op.
  • Gebruik je diepvriesdoperwtjes en verse peentjes kook die dan ook.
  • Gebruik je potjes dan laat je ze uitlekken.

Bereidingswijze

  • Terwijl de aardappelen (groenten) koken verhit je de olie in de pan, breek het gehakt met een houten lepel in stukjes, voeg de spekreepjes toe.
  • Voeg als het gehakt gaat kleuren de ui en de knoflook toe.
  • Bak nog 5 -10 minuten door.
  • Voeg dan de mosterd, chilisaus, sojasaus. Pepertje(of sambal) toe.
  • Laat de potjes groenten uitlekken, of giet de verse groenten af.
  • Roer doperwtjes door het gehaktmengsel. (proef of het pittig genoeg is).
  • Doe het mengsel in een ovenschaal.
  • Giet de aardappelen af, doe er een klontje boter door en stamp tot puree.
  • Stamp de uitgelekte peentjes erdoor, zorg dat het smeuig is voeg eventueel wat melk toe.
  • Doe de puree over het gehaktmengsel en zet het in het midden van de oven voor 20-25 minuten.

Serveertip

Dit gerecht kan van te voren gemaakt worden, Het kan ook ingevroren worden. Ik maak het altijd voor twee dagen, de volgende dag is het nog lekkerder!

Laatste reacties

MaudH avatar
MaudH 17-02-2016

Heerlijk, ik heb het met andere groente gemaakt (champignons wortel paprika en ui), maar ik heb het recept bewaard vanwege de mix. De meeste recepten hebben te weinig pit en kruiden. Ik ben ook een fan van de Louise ovenschotel.

joke222 avatar
joke222 02-02-2016

ging geloof ik niet goed, heerlijk recept, blijvertje hier. gro.Joke 65

joke222 avatar
joke222 02-02-2016

hallo Louise hebben vanavond jou ovenschotel gegeten. heerlijk recept. heb hem over genomen en zit nu in mijn multimap, komt echt vaker hier op tafel. gr. Joke 65

Cecileg avatar
Cecileg 09-05-2014

Heerlijk recept Louise! wordt zeker nog eens vervolgd. Ik hoop dat ik de tijd van leven krijg om al die lekkere recepten (nog) eens maken. Lieve groet Cecile

Smullovely avatar
Smullovely 24-12-2013

Geweldig recept, ik maak het in de winter ongeveer 1 x per 3 weken. En iedereen vindt het nog steeds heel lekker. Hutspot vinden ze niet lekker, maar deze ovenschotel is nog steeds top! Bedankt voor het recept.

tineke278 avatar
tineke278 11-11-2012

Vorig weekend heb ik dit recept weer gemaakt, net als de vorige keer weer een succes. Ik heb verse worteltjes gebruikt en diepvries doperwtjes.Knap dat je met zulke eenvoudige ingredienten zo`n lekker gerecht kunt maken.

Lenarie avatar
Lenarie 22-05-2012

We vonden het erg lekker iets te pittig voor de kinderen, maar zoals je al schreef, dat is aan te passen. IPV doppers hebben wij Mais en Courgette door de gehakt heen gedaan. Deze maken we nog we een keertje

pwiggers avatar
pwiggers 10-03-2011

Tijdens de voorjaarsvakantie veel logees. Weer eens deze ovenschotel gemaakt. Wel van diepvriesdoperwten en verse worteltjes. Ik heb deze keer de worteltjes, doperwten en gehakt door elkaar gemengd en daar bovenop de aardappelpuree. Mijn logees vonden de ovenschotel ook erg lekker. Dus weer bedankt. Groetjes, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 18-08-2010

Hoi Louise, Net je heerlijke ovenschotel gegeten. Ik had wat groenten over die in dit recept pasten. Dus maken! We vonden het heel erg lekker. Rob riep een paar keer: verrukkelijk! Compliment voor jou dus! Nogmaals bedankt voor het recept. Groetjes, Petra.

sharondenise avatar
sharondenise 15-06-2010

Na anderhalf jaar dit recept weer een gemaakt. Het was weer heerlijk, zelfs zoonlief van 2 heeft 2 keer opgeschept. En dat is een unicum ;)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten