Ingemaakte kersen op zijn Italiaans.

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-09-2005

Gebruik voor dit recept,mooie ,rijpe kersen.Ze mogen echter niet overrijp zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten
-1 kilo kersen.
-1/2 tot 3/4 liter grappa of anders gebruik je kersenbrandewijn.
-240 gram suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-ontpitter-zeef-2 bokalen die je hermetisch kan sluiten.

Voorbereiding

-Was de kersen en ontpit ze.
-Maak de bokalen schoon en droog goed af.

Bereidingswijze

-Verdeel de kersen over 2 bokalen ,die goed gedroogd zijn en hermatisch kunnen afgesloten worden.
-Los de suiker op in de grappa en giet over de kersen.
-Sluit de potten hermetisch en bewaar op een droge koele plaats.
-Vegeet niet af en toe met de potten te schudden gedurende de eerste weken en dit een maal per dag.
-Laat de potten daarna met rust.
-Wanner de poteen geopand zijn, zijn ze maar beperkt houdbaar,bewaar ze dus in de koelkast.

Serveertip

-In de plaats van kersen kun je ook bosvruchten op deze manier inmaken.
-Lekker bij ijs,wild en als extraatje bij een kaasplank.
-Ook het vocht dat er overblijft is lekker.
Schenk in een klein glaasje,heerlijk bij je dessert.
-Smakelijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten