1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Poolse keuken
  5. Zuurkool
  6. Poolse zuurkool

Poolse zuurkool

  • Pools, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-09-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gram hamlappen
100 gram spekblokjes
1 salamiworst
1 ui
250 gram champignons
boter
zout en peper
500 gram zuurkool uit het vat
1 blikje tomatenpuree
2 teentjes knoflook
4 tl paprikapoeder mild
1 tl cayennepeper
1 tl kummelzaadjes
1 tl gedroogde majoraan
2 laurierblaadjes
2 dl droge witte wijn
een borrelglaasje Wodka



Maak een heerlijke winterwandeling in de wetenschap dat deze verrukkelijke schotel op je staat te wachten en je dag kan niet meer stuk!
Dit recept uit het Volkomen Vleesboek uit 1973 (!) komt bij ons in de winter nogal eens op tafel, iets aangepast maar alle eer voor The Good Old Wina Born

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

LET OP: 3 uur stooftijd!!!

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en fruit dit met spek en gesnipperde ui in een klont boter. Op smaak maken met zout en peper en even laten sudderen. Doe de goed uit elkaar gehaalde zuurkool, de tomatenpuree, in plakjes gesneden champignons en alle kruiden erbij en pers de knoflook erboven uit. Goed door elkaar roeren. Giet dan de wijn en de wodka erdoor, roer goed door en leg de in plakjes gesneden salamiworst erop.
Leg deksel op de pan en de pan op laag vuur op een vlamverdeler en laar de zuurkool minstens 3 uur stoven.
Dit gerecht smaakt het lekkers met gekookte Opperdoezers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top