1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mosselen: Mejillones a la Gallega

Mosselen: Mejillones a la Gallega

Door: kimevertz

  • Spaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-09-2005

Ingrediënten 4 personen


2 kilo mosselen, 1 grote witte ui, 1 streng bleekselderij, 50 gr. boter, 2 tenen knoflook, 500 ml. witte wijn, 2 blaadjes laurier, 2 bosjes verse tijm, 1 bos verse peterselie, 250 ml. slagroom,



Echt om te smullen, mosselen op z'n galicisch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en bak er de fijngehakte uien, bleekselderij en knoflook in bruin, goed roeren, ongeveer 5 minuutjes op middelhoog vuur. Voeg de wijn, laurier en tijm toe en breng het aan de kook. Als het kookt, voeg de mosselen toe, dek de pan goed af en stoom ze zo op laag vuur 3 minuutjes, schud de pan af en toe. Haal het deksel van de pan, en haal de mosselen die zich geopend hebben eruit en leg ze op een verwarmde schaal/bord, gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Zeef het kookvocht, giet het in een steelpan en breng het aan de kook, laat het 2 minuutjes op laag vuur koken. Zet het vuur uit, voeg de slagroom toe en zorg ervoor dat het goed mengt en heet wordt zonder dat het kookt! Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus nu over de mosselen en garneer ze met peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kimevertz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top