Gyros

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gyros

    Gyros

    Gyros

  • Gyros

    Gyros

    Gyros

  • Gyros

    Gyros

    Gyros

Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr. varkensfilet, 4 tenen knoflook, 2 fijngehakte uien, sap van 1 citroen, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 2 eetlepels pittig paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout, 1 rode paprika, 1 rode peper, 75 ml. olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 390,34 kcal
Koolhydraten 8,77 g
Eiwitten 31,19 g
Vetten 24,64 g

Bereidingswijze

Meng de olijfolie en citroensap met alle ingredienten (evt. met een staafmixer) tot een marinade (behalve ui en paprika). Snijd de varkensfilets in reepjes, leg ze in de marinade in een kom, goed roeren, en minstens 5 uur in de koelkast laten intrekken. Bak het vlees nu in een koekenpan goed bruin, voeg de uien en paprika toe, roer het door elkaar, dek de pan af en laat het zo'n 10 minuutjes garen.
Lekker met stukken turks brood en sla maar ook met grove gebakken aardappels of tzaziki.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kimevertz avatar

Doorsturen

Home Recepten