1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Gezonde koekjes
  6. Gyros

Gyros

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gr. varkensfilet, 4 tenen knoflook, 2 fijngehakte uien, sap van 1 citroen, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 2 eetlepels pittig paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout, 1 rode paprika, 1 rode peper, 75 ml. olijfolie



Gyros
Gyros
Gyros
Gyros
Gyros
Gyros

Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de olijfolie en citroensap met alle ingredienten (evt. met een staafmixer) tot een marinade (behalve ui en paprika). Snijd de varkensfilets in reepjes, leg ze in de marinade in een kom, goed roeren, en minstens 5 uur in de koelkast laten intrekken. Bak het vlees nu in een koekenpan goed bruin, voeg de uien en paprika toe, roer het door elkaar, dek de pan af en laat het zo'n 10 minuutjes garen.
Lekker met stukken turks brood en sla maar ook met grove gebakken aardappels of tzaziki.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kimevertz


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kimevertz
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top