Pompoenbrood

  • Belgisch, Brood
  • 60-120 min.

voor 2 broden

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg bloem
500 g pompoen
150 g suiker
100 g boter
60 g verse gist of 2 pakjes droge gist
15 g zout
half kopje lauw water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Mix de pompoen met de suiker
Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.
Brokkel de verse of droge gist in het kuiltje.
Giet er het lauwe water op.
Dek de gist af met een beetje omliggende bloem.
Laat ongeveer 15 minuutjes rusten, tot er barstjes in de bloem, bovenop de gist komen.
Leg over de bloem verspreid blokjes boter.
Doe nu beetje bij beetje pompoenmoes bij de bloem en kneed alles goed onder elkaar tot een homogene massa.
Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Kneed alles weer goed door elkaar.
Smeer je bakvormen in met olijfolie of boter.
Rol de helft van het deeg op tot een broodje en leg het in de vorm.
Doe hetzelfde met het resterende brooddeeg.
Laat 30 minuutjes rijzen op een warme plek.
Bak 50 minuutjes op 180 graden.
Smeer wat water over de broden als ze nog heel heet zijn. Dan krijgen ze een mooie korst.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten