1. Home
  2. Recepten
  3. Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Door: sonja13091976

  •  , Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2005

Ingrediënten



250 gram slagroom 40% vet op 4 graden
40 gram suiker
cacao poeder
200 gram pure chocolade
zakje vanille suiker


Verder heb je nodig


Mixer, mengkom, vork, plaatje of bord, vetvrij papier, schaaltje voor cacao


Heerlijk en makkelijk recept van de chocoladeworkshop in de Bonte koe.
Makkelijk recept. Kan bijna niet mislukken!

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Klop de koude room met de suiker en vanillesuiker
Bedek het plaatje of bord met vetvrij papier
Maak bolletjes van de geslagen room op het bord (eventueel m.b.v. een spuit)
Zet het bord ongeveer 1 uur in de vriezer (maar dit gedeelte kan je ook altijd al een dag ervoor doen!)
Na 45 minuten de chocolade opwarmen
Roer de chocolade koud tot 35 graden
Haal de slagroombolletjes uit de vriezer en haal ze door de chocolade (gewoon erin gooien en met een vork eruit halen - NIET erin prikken)
Even boven de schaal met chocolade uit laten lekken en door de cacao halen
Zet ze dan terug in de koelkast tot gebruik

Serveertip

Ook leuk om de truffels door een ander mengsel te halen. Bijvoorbeeld chocoladehagels of vlokken in diverse smaken. Of poedersuiker of geschaafde amandelen.
Tip: Wil je de slagroom iets steviger hebben dan klop je gewoon wat zachte roomboter mee met de slagroom.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top