Stroganoffsaus

  • Russisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2005

Authentieke Wit-Russische stroganofsaus

Deel dit recept

Ingrediënten
paprika(poeder)

tomatenpuree

peper en zout

ui

olijfolie

scheut wodka

wortel

water

bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes, snijplank, kookpan

Voorbereiding

snipper de ui en rasp de wortel in korte reepjes, ontpit de paprika en snijd deze in kleine blokjes

Bereidingswijze

verhit de pan en doe er de olijolie bij

gooi de gesnipperde ui in de pan en laat deze licht aanbakken

doe er vervolgens de kortgeraspte wortel bij en smoor dit aan

dan de paprika stukjes toevoegen samen met wat paprikapoeder en peper en zout
voeg dan de bloem toe: een eetlepel of iets meer om het geheel goed te binden, blijf goed roeren
voeg een flinke scheut wodka toe

laat alles goed doorkoken onder redelijk vuur en roer alles door en door

voeg de tomatenpuree toen en wat water en roer alles nog eens goed door

breng verder op smaak met peper en zout

Serveertip

heerlijk bij rundvlees; Smakelijk!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten