1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Stroganoffsaus

Stroganoffsaus

Door: jozefgalg

  • Russisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2005

Ingrediënten


Paprika(poeder)
tomatenpuree
peper en zout
ui
olijfolie
scheut wodka
wortel
water
bloem


Verder heb je nodig


Mes, Snijplank, kookpan


Authentieke Wit-Russische stroganofsaus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui en rasp de wortel in korte reepjes, ontpit de paprika en snijd deze in kleine blokjes

Bereidingswijze

Verhit de pan en doe er de olijolie bij
gooi de gesnipperde ui in de pan en laat deze licht aanbakken
doe er vervolgens de kortgeraspte wortel bij en smoor dit aan
dan de paprika stukjes toevoegen samen met wat paprikapoeder en peper en zoutvoeg dan de bloem toe: een eetlepel of iets meer om het geheel goed te binden, blijf goed roerenvoeg een flinke scheut wodka toe
laat alles goed doorkoken onder redelijk vuur en roer alles door en door
voeg de tomatenpuree toen en wat water en roer alles nog eens goed door
breng verder op smaak met peper en zout

Serveertip

Heerlijk bij rundvlees; Smakelijk!!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jozefgalg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top