IRISH COFFEE TAART

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2005

Dit recept lijkt me echt heerlijk..


Deel dit recept

Ingrediënten
175 gr. biscuitjes, 100 gram gesmolten boter, 6 blaadjes gelatine (weken in koud water) 1,5 dl. hete sterke koffie (3 kopjes 6-7 scheppen koffie), 100 gram suiker, 3 eetlepels whisky, 1/4 liter slagroom,2 dl. gele vla,200 gram mon chou
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm

Bereidingswijze

TAARTBODEM: biscuitjes verkruimelen en over de bodem van de springvorm verdelen.De gesmolten boter erover verdelen.Hete koffie zetten en de voorgeweekte gelatine erin doen en dit laten afkoelen. De suiker en de whisky eraan toevoegen.Klop de mon chou glad, de vla erbijdoen en roer dit door elkaar.Voeg het koffiemengsel erbij.De slagroom met 50 gr. suiker stijfkloppen en aan het mengsel toevoegen. stort het geheel over de taartbodem . Goed laten opstijven in de koelkast

Serveertip

garneer evt. met slagroom.

Laatste reacties

raadhuis30 avatar
raadhuis30 11-01-2006

Hoi Ruth, Ik heb deze taart een paar maanden geleden al gemaakt en zie nu pas dat ik nog geen reactie heb gegeven. Ik geef hem drie sterren omdat ik hem erg machtig vind en omdat de koffiesmaak erg overheerst. Mijn man, die wel een koffiegenieter is had met de koffiesmaak minder moeite. Smaken verschillen zie je maar weer. Liefs en groetjes van Karin

raadhuis30 avatar
raadhuis30 25-09-2005

Echt een taart voor "de grote mensen". Als ik hem gemaakt heb laat ik je wel horen wat we ervan vonden. Groetjes van Karin.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten