IRISH COFFEE TAART
- Internationaal, Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-09-2005
Dit recept lijkt me echt heerlijk..
Ingrediënten
175 gr. biscuitjes, 100 gram gesmolten boter, 6 blaadjes gelatine (weken in koud water) 1,5 dl. hete sterke koffie (3 kopjes 6-7 scheppen koffie), 100 gram suiker, 3 eetlepels whisky, 1/4 liter slagroom,2 dl. gele vla,200 gram mon chouBenodigdheden
springvormBereidingswijze
TAARTBODEM: biscuitjes verkruimelen en over de bodem van de springvorm verdelen.De gesmolten boter erover verdelen.Hete koffie zetten en de voorgeweekte gelatine erin doen en dit laten afkoelen. De suiker en de whisky eraan toevoegen.Klop de mon chou glad, de vla erbijdoen en roer dit door elkaar.Voeg het koffiemengsel erbij.De slagroom met 50 gr. suiker stijfkloppen en aan het mengsel toevoegen. stort het geheel over de taartbodem . Goed laten opstijven in de koelkast
Serveertip
garneer evt. met slagroom.
Laatste reacties
Hoi Ruth, Ik heb deze taart een paar maanden geleden al gemaakt en zie nu pas dat ik nog geen reactie heb gegeven. Ik geef hem drie sterren omdat ik hem erg machtig vind en omdat de koffiesmaak erg overheerst. Mijn man, die wel een koffiegenieter is had met de koffiesmaak minder moeite. Smaken verschillen zie je maar weer. Liefs en groetjes van Karin
Echt een taart voor "de grote mensen". Als ik hem gemaakt heb laat ik je wel horen wat we ervan vonden. Groetjes van Karin.