Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boerensoep

Boerensoep

Door: brando70

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-09-2005

Ingrediënten 4 personen


200 gram pekelvlees * 200 gram buikspek * 2 1/2 liter water * 250 gram wortelen * 150 gram rapen * 3 preien * kleine witte kool * 200 gram sperziebonen * 250 gram aardappelen * 2 sneden oud brood * kruidenbuiltje * rookworst.



Hoewel het recept van deze oude boerensoep en geen gewag van maakt, wint de soep aan kwaliteit als u er op het laatst wat fijngeknipt peterselie aan toevoegt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd pekelvlees en spek in kleine stukken en breng ze in een pan met 2 1/2 liter water aan de kook. Schuim zorgvuldig af. Voeg alle in kleine stukken gesneden groenten, aardappelen en oudbakken sneden brood toe, evenals het kruidenbuiltje. Laat de soep ruim koken op niet te hoog vuur. Zet daarna het vuur laag en laat de rookworst nog een halfuur meetrekken. Zorg ervoor dat de worst niet stuk kookt, dan zou er veel smaak verloren gaan. Als de soep klaar is, haal dan de worst eruit. Snijd de worst in plakken en verdeel die over de borden. Schep daarna de soep erover nadat het kruidenbuiltje is verwijderd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top