Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kinderkeuken keuken
  5. Nasi

Nasi

Door: mierenkale

  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2005

Ingrediënten 4 personen


Ontbijtspek(ong.zes plakjes),4 kopjes rijst, twee kipfilets in kleine stukjes gesneden, klein blikje doperwten/worteltjes, wat overgebleven kippensoep, zout,peper,gemberpoeder,laurierpoeder(of twee blaadjes),paprika poeder, wokolie.


Verder heb je nodig


Wok of Braadpan, kookpan voor de rijst.


Simpel maar lekker recept waar mijn kinderen hun vingers bij opaten!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst koken(niet te droog); kipfilet in kleinere blokjes snijden, ontbijtspek in reepjes snijden.

Bereidingswijze

De kipfilet bruin bakken in de wokolie. Als deze goed gaar is kan het ontbijtspek erbij, deze even meebakken tot het iets krokant is. Blikje groenten erdoor en warm laten worden. De overgebleven kippensoep erbij(ongeveer twee soeplepels, komt niet zo precies omdat het meeste verdampt). Kruiden erdoor roeren, nog even laten pruttelen en af en toe roeren. Als het meeste vocht verdampt is kan de rijst erdoor. Nog even goed doorwarmen en smullen maar!!Let er wel op dat je niet teveel extra zout toevoegt omdat de kippensoep ook zout is!

Serveertip

Dit rijstgerecht smaakt heerlijk met wat frisse sla erbij.
Met sambal kun je het wat pittiger maken als dat gewenst is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mierenkale
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top