1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pastasalade
  6. Italiaanse pastasalade met kip en pijnboompitten

Italiaanse pastasalade met kip en pijnboompitten

Door: daantje85

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2005

Ingrediënten 4 personen


-3 handjes pasta (penne of farfalle)
-500 gram kipfilet
-150 gram ham-blokjes (achterham)
-12 zwarte olijven ontpit
-8 kerstomaatjes
-1 el pijnboompitten
Kruiden voor kipmarinade:
-1 tl rozemarijn
-1 tl pizzakruiden (bij C1000 van Silvo)
-2 tl paprikapoeder
-1 tl hot curry
-1 tl tijm
-1 tl kummel
-1 tl basilicum
-1 tl marjolein
-1/2 tl knoflookpoeder
-snufje zout
-scheut olijfolie
Voor de ham-marinade:
-snufje nootmuskaat
-1 tl uienpoeder
-1 tl paprikapoeder
-1 tl oregano
-scheutje olijfolie
De dressing:
-5 el mayonaise (liefst zelfgemaakt)
-2 tl poedersuiker
-2 el witte wijnazijn
-2 el honing
-1 tl dragon
-1 tl dille
-1 tl franse mosterd (fijn)
-citroenpeper
-3 el zoetzure rauwkostsalade
-1 tl basilicum
-2 bosuitjes



Overheerlijke pastasalade waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, kost wel wat tijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes van 2x2cm en marineer deze met de kruiden en olijfolie. Zet de gemarineerde kip afgedekt voor 3 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Kook de pasta met een snufje zout en olijfolie ′al dente′. Laat de pasta uitlekken en plaats deze in de koelkast.

Bak de gemarineerde kip mooi gaar en zet dit in de koelkast. Doe hierna de kruiden bij de ham en een schuitje olijfolie, bak de ham ongeveer 5 minuten op hoog vuur, zet deze daarna even in de koelkast om af te koelen.

Maak de dressing door de mayonaise met witte wijnazijn, honing en de kruiden te mengen. Doe door de dressing de 3 eetlepels rauwkostsalade, geeft niet als er wat zuur meekomt. Snijd de bosuitjes fijn en meng deze ook door de dressing

Rooster de pijnboompitten mooi bruin in een koekenpan op hoog vuur.

Meng de gemaakte dressing door de pasta, doe de kip erbij en de gebakken hamblokjes en tenslotte de pijnboompitten.

Zet de gemaakte salade nog ongeveer 1-2 uurtjes in de koelkast

Serveertip

Verdeel de salade over 4 borden. Snijd de kerstomaatjes in partjes van 4, en leg op elk bord 8 partjes. Snijd de zwarte olijven doormidden (of laat ze heel) en verdeel ze over de borden



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daantje85
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top