1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang pedis

Rendang pedis

Door: deonart

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2005

Ingrediënten 4 personen


2 zakjes santen
3 fijngehakte uien
3 teentjes knoflook, fijn
4 t sambal oelek
1/2 t laos
1+1/2 t djahe(gemberpoeder)
1+1/2 t serehpoeder
1 e ketoembar
1/2 t djintan(komijn)
1/2 t koenjit(geelwortel)
600 g magere runderlapjes in blokjes
zout



Pittige sudderpotje van rundvlees:
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng santen door 500 ml kokend water met uien, knoflook, sambal, laos, djahe, serehpoeder, djintan, zout en koenjit.
2. Laat dit aan de kook komen en doe direct de stukjes vlees erin.
3. Laat weer aan de kook komen en laat vlees voor 2+1/2-3 uur zachtjes stoven. 4. Laatste half uur de deksel van de pan halen zodat 3/4 van de vocht kan verdampen. Controleren of het niet te droog worden en voeg eventueel water toe.

MAGNETRON: Doe het vlees met vocht en kruiden, nadat het aan de kook is geweest, over in een magnetron schaal. Laat het gerecht afgedekt een half uur op half vermogen gaar sudderen.

Serveertip

Wordt nog lekkerder als dag van tevoren bereid word en weer opgewarmd word voor etenstijd... Lekker met chapatis en rijst en groene bonen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top