1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hopscheuten met een gepocheerd ei en mousselinesaus

Hopscheuten met een gepocheerd ei en mousselinesaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2005

Ingrediënten


500 g hopscheuten, 6 eieren, 150 g postelein, 150 g boter, 2 dl room, het sap van 1 citroen, 1 el doge witte wijn, zout en peperEn postelein
voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kuis de hopscheuten: breek de houterige onderste delen van de scheuten af. Was de groente grondig in koud water en laat ze uilekken. Dompel de scheuten, beetje bij beetje in citroensap om ze mooi wit te houden. Bedek de scheuten met koud water en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken en giet ze af. Bewaar het kookvocht. Breng ondertussen de room aan de kook en laat tot de helft inkoken. Vermeng de hopscheuten met de room en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Klop twee eigelen tot de dikte van een lichte mayonaise op een zacht vuur of in een warmwaterbad met 2 el van het bewaard kookvocht en 1 el droge witte wijn. Laat de saus zeker niet koken! Klop de in stukjes gesneden boter door de saus. Breng de saus op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Houd de saus warm.

3. Breng 2 liter water aan de kook met 2 el azijn. Breek 4 eieren apart in kommetjes. Laat ze 1 voor 1 zachtjes in het bijna kokend water glijden en laat ze 2 minuten zachtjes pocheren. Dep de eieren droog op huishoudpapier.

Serveertip

Verdeel de postelein over 4 borden, verdeel hierover de warme hopscheuten met een weinig room. Leg er en ei op en lepel er de saus over. Dien onmiddelijk opOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top