1. Home
  2. Recepten
  3. Cannoli
  4. Cannoli Siciliani

Cannoli Siciliani

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-09-2005

Ingrediënten


Deegrolletjes:
150 g bloem, 1 el suiker, 1 tl cacaopoeder , 1 tl boter, kaneel , witte wijn. Vulling:
250 g ricotta, snufje kaneel, 20 g gekneusde pistachenootjes,
citroenschil van een halve citroen geraspt, twee grote el suiker, 25
gr geraspte, pure chocolade, 20 gr geconfijte vruchtjes.



Deegrolletjes gevuld met gezoete ricotta (traditioneel Siciliaans
recept)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ingredienten en de
witte wijn
(rustig toevoegen) met de hand kneden tot er een stevige massa
ontstaat. Dit in 20 gelijke stukken verdelen. Stukjes deeg om een
cilindervorm rollen (bijvoorbeeld bamboe of roestvrijstalen cilinder met een
diameter van 3 a 4 cm). Deze in hete olie frituren tot ze bruin zijn. Uit
laten lekken op keukenpapier en af laten koelen.
Vulling samen zachtjes kneden met de hand zodat de structuur van de ricotta behouden blijft.
Dit in de spuitzak doen en de rolletjes vullen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De zijkanten van rolletjes dopen in gekneusde pistachenootjes zodat
deze aan de ricotta blijven plakken. Koud serveren. Serveer er een lichte mousserende wijn bij. Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top