Lichte appelcake

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.

De traditionele appelcake bevat teveel suiker, bloem en boter; in dit recept zal kaneel de smaak versterken en dit zonder de calorieen te verhogen ! Suiker vervangen we deels door zoetstoffen . Het eindresultaat is een lichte, lekkere appelcake die rijk is aan vezels !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-2 Jonagold appels (geschild en in blokjes)
-2 th lepels kaneel
-3 eieren
-80 g fijne kristalsuiker
-1 el zoetstof in poedervorm, die mag meekoken vb 'sweetener'
-150 g zelfrijzende bloem
-150 g lichte en zachte boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-bestrooi de appelblokjes met kaneel
-klop in een kom de eieren, de suiker, de zoetstof, de bloem en de boter tot een homogene massa en voeg de appelblokjes erbij

Bereidingswijze

-giet de massa in een cakevorm met antikleeflaag en bak in een hete oven van 180?C gedurende 35 min

Serveertip

-laat 10 min afkoelen alvorens uit de vorm te halen en serveer koel

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten