1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Oud Brugs kaastorentje met appel en kervelsaus

Oud Brugs kaastorentje met appel en kervelsaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2005

Ingrediënten 4 personen


-2 plakjes bladerdeeg
-3a 4 sneden kaas"oud brugge)
-3 appelen jonagold
-1/2 dl postel blond abdijbier
-1 ei
-2dl room
-1 bolletje kervel diepvries vb ringis
-sap van 1/2 citroen
-enkele takjes kervel
-p&z



Een echt belgisch voorgerecht met oud brugge kaas,appel en kervel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-laat het bladerdeeg gedurende 15'ontdooien op kamertemperatuur
-snij uit het bladerdeeg 8 cirkels met een doornede van een 10 cm
-haal met een appelboor de klokhuizen uit de appelen,schil de appelen;laat ze wel heel en snij ze in schijfjes van 1/2 cm dikte.U hebt 8 grote appelschijven nodig.De andere stukken appel van boven-en onderkant snijdt u in stukjes en houdt u voor de saus.
Besprenkel de appelschijfjes en stukjes met citroensap
-ontkorst de kaas en snij er 16 cirkels uit(net iets kleiner dan de appelschijven)

Bereidingswijze

-leg 4 bladerdeegcirkels op een beboterde ovenplaat,leg er een appelschijf,2 kaascirkels,bladerdeeg,weer appel,weer 2 kaascirkels
-klop een ei los en bestrijk hiermee de uitstekende bladerdeeg,prik torentjes vast met cocktailprikker
-schuif de torentjes in voorverwarmde oveen op 200? en laat 25' bakken
-bereid ondertussen de saus.Breng de room met de kervel aan de kook kruid met p&z en laat 2'inkoken
-voeg bier en appelblokjes toe,hou de saus warm
-schik een appel-kaastorentje in het midden van elk bord,verdeel de saus er rond en versier met een takje verse kervel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hilde1007


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hilde1007
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top