Quiche met een vulling van prei, mon chou, eieren en spek

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2005
  • Quiche met een vulling van prei, mon chou, eieren en spek

    Quiche met een vulling van prei, mon chou, eieren en spek

    Quiche met een vulling van prei, mon chou, eieren en spek

Een makkelijk en toch apart voorgerecht. Deze quiche is ook perfect als lunchgerecht of bij de borrel.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • voor het deeg:
  • 200 gr bloem
  • 100 gr koude boter
  • zout
  • voor de vulling:
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 preien in kleine stukjes gesneden
  • 100 gr ontbijtspek in kleine reepjes gesneden
  • 15 gr boter
  • 200 gr Mon Chou
  • 1 bekertje zure room 4 eieren
  • zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Temperatuur oven 200 graden

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem met wat zout en voeg de koude boter toe en snijd met twee messen door de bloem in kleine stukjes. Voeg ca 4 eetlepels ijskoud water toe en kneed het deeg tot een samenhangende ba . Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca 1 uur rusten. Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een beboterde quichevorm. Ca. 24 cm.

  • Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek zachtjes uit. Voeg de ui en de prei toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Schep het mengsel met een schuimspaan uit de pan en laat het afkoelen. Klop de Mon Chou samen met de zure room met een mixer door elkaar en klop vervolgens een voor een de eieren erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper. Verdeel het preimengsel over de taartbodem en schenk het Mon Chou mengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven ca 45 minuten gaar. Serveer de quiche of warm of koud.

Bron

vraagteken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1412950111 avatar
mobiel_1412950111 05-10-2016

Quiche gemaakt in 3 kleine springvormpje ipv 1 en deegvelletjes gebruikt en iets meer spek . Was heerlijk als hoofdgerecht.

Chriko avatar
Chriko 19-09-2011

Lekker recept. We hebben het vandaag geprobeerd te maken. Niet onbelangrijk bij een recept is echter dat ook even de temperatuur vermeld wordt. Die staat hier niet bij. We hebben moeten gokken (180 graden) en dat ging niet goed. Ik denk dat we 200 graden moeten aanhouden.

scooter1 avatar
scooter1 29-12-2010

Ik heb eindelijk een echte oven! Dus deze gaat vanavond de oven in!

kooktgraag avatar
kooktgraag 28-07-2010

Ik ga het ook eens maken. Aanstand weekend. Dankjewel!

eethoorns avatar
eethoorns 07-12-2009

Heb hem gemaakt en het was echt heerlijk!!

19belle70 avatar
19belle70 06-06-2009

Heb hem vorige week gemaakt. Was wel lekker maar miste toch iets. Mocht van mij wel iets hartiger

thijslars avatar
thijslars 16-02-2009

Heb hem verleden week gemaakt....Iedereen die mee at vond hem heerlijk. Hij was makkelijk te maken en komt hier zekers weer op tafel

femketenbarge avatar
femketenbarge 25-11-2007

Ik neem dit recept van je mee, ziet er heerlijk uit. Groetjes femke

orphan avatar
orphan 30-06-2006

Heb in ver verleden een recept voor quiche met Mon Chou gehad, ben um helaas kwijt en dus erg blij met jou receptje!!! Ik kan niet wachten om um te gaan maken! Helemaal top!

tru avatar
tru 29-05-2006

Hi, ik had 3 verschillende quiches gemaakt voor een feestje en deze was het allerlekkerst! Bedankt voor je recept. grtz, Tru

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten