1. Home
  2. Recepten
  3. Crometten met Sonja ~ deel 1

Crometten met Sonja ~ deel 1

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2005

Ingrediënten 4 personen


Voor de pasta:
tagliatelle
kookroom
150 gram champignons
Italiaanse kruidenVoor de Griekse Marinade:
olijfolie
geperst knoflookteentje
oregano
citroensapVerder het boodschappenlijstje voor het crometten:
1 flinke biefstuk
1 flink stuk zalmfilet
2 kipfilets
1/2 bloemkool
zak verse panklare spinazie
knoflookteentjes
2 gele uien
2 rode uien
3 sjalotjes
200 gram champignons
1 rode paprika
1 zakje voorgekookte krieltjes
olijfolie
kruiden naar smaak


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, wok, Cromette, veel kleine schaaltjes om alle losse ingredienten in te doen


Een tijdje geleden heb ik een Cromette gewonnen. Een wat??? Ja ja een Cromette. Dat is een soort gourmetstel maar dan net een tikkie anders. In het midden zit een grote stoompan met een rekje erin waar je vanalles op kan stomen (groenten, aardappeltjes, vis, enz). Om de stoompan heen zitten 4 mini hapjespannetjes. Het is echt een leuk apparaat (van Princess), maar in het begin wist ik niet zo goed wat ik ermee moest doen. Ik heb het nu 2 keer gebruikt en ik vind het een stuk leuker dan gourmetten omdat je allemaal echt een beetje aan het koken bent. Heb jij ook zo'n apparaat en ben je nieuwsgierig naar mijn eerste Cromette-ervaring lees dan verder!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin met alles te snijden:
De bloemkool in kleine roosjes verdelen
de uien in dunne ringen snijden
de knoflook fijnhakken
de champignons in kleine partjes of plakjes snijden
De sjalotjes fijnhakken
De rode paprika in dunne reepjes snijdenMaak daarna de marinade door alle ingredienten door elkaar te mengen
Snijd dan de biefstuk in reepjes, de zalmfilet in blokjes en de kipfilet ook in blokjes
Meng de biefstukreepjes door de marinade
Doe de aardappeltjes en de spinazie ook in aparte schaaltjesZet de cromette alvast aan met een laag koud water in de stoompan. (zodra het water het kookpunt heeft bereikt kan je alvast wat bloemkoolroosjes en voorgekookte krieltjes op het rekje leggen anders duurt dit tijdens het crometten zo ontzettend lang!!)Maak dan de tagliatelle:
Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat aangegeven
Snijd de champignons in kleine plakjes of partjes en bak ze met wat knoflook in een wok
Voeg de kookroom, Italiaanse kruiden en de tagliatte toe en meng dit goed door elkaar
Houd het warm in een serveerschaal die je op een warmhoudplaatje zet

Bereidingswijze


Zet alle schaaltjes op tafel
Zorg voor een goed glas wijn en iedereen kan beginnen met 'crometten':
Tagliatelle met kip en gestoomde bloemkool
Doe een beetje olie in je pannetje en fruit er een beetje knoflook en sjalotjes in
Doe er wat kipfiletreepjes bij en roerbak dit
Voeg wat champignons toe en roerbak deze snel gaar
Schep wat tagliatelle op je bord en doe de inhoud van je pannetje en een bloemkoolroosje uit de stoompan erbijTagliatelle met zalm en spinazie
Doe wat olie in je pannetje en fruit er een beetje knoflook en sjalotjes in
Voeg er wat zalmblokjes aan toe en zodra dit gaar is laat je ook nog wat spinazie slinken in je pannetje
Schep wat tagliatelle op je bord en leg de inhoud van je pannetje er bovenopGestoomde aardappeltjes met Griekse biefstukreepjes
Doe wat olie in je pannetje en roerbak er wat gemarineerde biefstukreepjes in
Voeg wat uienringen, paprikareepjes en champignons toe en roerbak dit
Neem wat aardappeltjes uit de stoompan en voeg die heel even toe aan je pannetje
Leg de inhoud van je pannetje op je bord en eet smakelijk!

Serveertip

Deze 3 simpele recepten had ik op kaartjes gezet en die had ik hier en daar op tafel gezet zodat iedereen een beetje een ideetje had wat ie allemaal kon maken met al dat lekkers wat op tafel stond. Natuurlijk zijn er met deze ingredienten nog veel meer mogelijkheden dus laat iedereen zijn eigen fantasie ook gebruiken!
Je kan ook rijst en pasta koken in de stoompan. Dit leek me aan tafel niet zo'n fantastisch idee dus heb ik er voor gekozen om vooraf al een simpele pasta te maken waar je nog alle kanten mee op kan.
Let op: Als je water moet bijvullen in de stoompan als deze warm is moet je altijd gekookt water toevoegen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top