1. Home
  2. Recepten
  3. Balkanische keuken
  4. Balkan gehaktspiesjes, Cevapcici

Balkan gehaktspiesjes, Cevapcici

Door: mijke4

  • Balkan,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2005

Ingrediënten 4 personen


1-2 uien
1 teentje knoflook
500 gr. gehakt half-om-half
1 eiwit
1 eetl bloem
1 eetl paprikapoeder
mespunt cayennepeper
mespunt kaneelpoeder
(1 theel majoraan)
vers gemalen peper
zout
3 eetl olie


Verder heb je nodig


8 satestokjes


Deze bekende spiesjes worden bij voorkeur boven houtskool geroosterd, maar in een hete oven of in een koekenpan worden ze ook heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de uien en het teentje knoflook. Doe het gehakt, de ui, de knoflook, het eiwit, de bloem, het paprikapoeder, de cayennepeper, het kaneelpoeder en desgewenst de majoraan en wat peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar.
Vorm van het gehakt 24 kleine worstjes met een lengte van 3 cm. Rijg aan elk stokje 3 worstjes en leg de spiesjes desgewenst tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan of vet een grillplaat of barbecuerooster ermee in. Bak de spiesjes in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege de baktijd.

Serveertip

Lekker met koolsalade, aardappelsalade en rosti.

OPMERKING: de spiesje kunnen ook in de oven worden bereid. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden. Halverwege keren. Leg de worsjes op een grillrooster en schuif daaronder een bakplaat met folie of bakpapier erop om druppelend vet en vocht op te vangen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mijke4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top