1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Varkenshaasje met bosbessensaus

Varkenshaasje met bosbessensaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2005

Ingrediënten 4 personen


50 gr. bacon
1,5 sinaasappel
500 gr. varkenshaas
zout
peper
60 gr. boter
1 dl rode wijn
3 eetl creme fraiche
2 theel mosterd
4 eetl bosbessenjam


Verder heb je nodig


Braadpan of hapjespan


Dit recept komt uit een Allerhande van dik 20 jaar geleden, maar is nog steeds een topper. Vanavond gaan we dit weer eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bacon in stukjes snijden. 1 sinaasappel uitpersen. Halve sinaasappel in dunne plakjes snijden en de plakjes halveren.

Bereidingswijze

Vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan 50 gr. boter verhitten. Vlees in ca. 5 min. rondom bruinbakken. Met deksel schuin op pan in nog ca. 10 min. zachtjes rose bakken. Intussen schaal voorverwarmen. In pan rest van boter verhitten. Bacon ca. 3 min. bakken. Toevoegen: sinaasappelsap, wijn, creme fraiche, mosterd en jam. Door elkaar roeren. Ca. 10 min. zachtjes koken. Af en toe roeren. Vlees op plank leggen en ca. 3 min. laten rusten. In plakjes snijden en op warme schaal rangschikken, midden van schaal vrijhouden. Saus in midden van schaal schenken. Garneren met plakjes sinaasappel.

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts. Ook erg lekker met champignons en bacon.

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mijke4


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mijke4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top