1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Gizado (portugese stoofpot)

Gizado (portugese stoofpot)

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gr riblappen, 125gr dobbelsteentjes mager spek, 2 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 1/2 winterpeen of wat gewone wortels, 5 aardappels, 300 gram sperziebonen, blokje bouillon (kip of rund), zout, peper, paprikapoeder en evt wat cayennepeper of theelepel sambal, 1/2 liter rode wijn en 1 a 2 dl water.



Lekker stoofpotje met rundvlees op Portugese wijze. Familierecept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De riblappen in grote dobbelstenen snijden. De ui grof snipperen. De tomaat evt ontvellen en in blokjes snijden. De wortel in plakjes of in stukjes snijden. De knoflook fijnhakken of persen.

Bereidingswijze

In een snelkookpan wat olijfolie heet laten worden (eerst pan heet laten worden en dan de olijfolie er pas in) De ui met de knoflook en de laurierblaadjes in de pan doen en even bakken. Dan de spek erbij en even mee laten bakken. Dan de rundvlees erbij en rondom bruin bakken. Dan de tomaat en wortel erbij. Op smaak maken met het blokje bouillon wat zout peper en niet te zuinig met de paprikapoeder, evt wat sambal of cayennepeper voor iets meer pit aan het eten. Dit door elkaar heen roeren en even samen warm laten worden. Dan de rode wijn en water erbij zodat het eten ong een cm onder het vocht ligt. Dan deksel op de pan en op druk laten komen. Zodra het ventiel begint te fluiten of lawaai te maken het gas laag zetten. Het geheel 50 minuten laten stoven en dan voorzichtig de druk van de pan af halen. Even proeven of er genoeg zout in zit en dan de geschilde en in stukken gesneden aardappel in de pan doen en de gedopte en gehalveerde sperziebonen. Pan weer op druk laten komen en nog 10 minuten laten stoven.

Serveertip

Een wit brood in groffe stukken erbij serveren en evt een simpele salade. Lekker glas rode wijn erbij.

Succes en EET SMAKELIJK.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodemi


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodemi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top