Appelplaatkoek

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2005

Een makkelijke en overheerlijke koek voor als er een hoop visite komt. (Je kan het ook invriezen in stukjes, dan heb je steeds wat lekkers)Dit recept is voor 15-20 stukken.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr bloem
75 gr bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
mespunt zout
150 gr koude boter

Vulling:
1 pak cakemix (450 gr)
3 eieren
200 gr boter
1/2 liter melk
1,5 kg appels (goudreinetten)
4 el witte basterdsuiker
2 tl kaneel.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Mix kort de bloem, de basterdsuiker, de kaneel en het zout voor de bodem. Voeg de in blokjes gesneden koude boter toe en laat kort mixen. Voeg 2 tot 3 el koud water toe en mix zo kort mogelijk tot het deeg gaat samenhangen (of kneed met de hand) Bestrooi met bloem.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en druk deze goed uit op de bodem van een platte bakplaat. Prik de bodem in met een vork en zet in de koelkast.
Schil de appels en snijd in partjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het cakebeslag volgens de aanwijzing op de verpakking en schep het deeglaagje in de vorm en strijk de bovenkant plat. Steek de appelpartjes met de punt naar boven dicht op elkaar in het cakebeslag. Roer de basterdsuiker en de kaneel door elkaar en strooi over de appels. Zet de vorm 40 tot 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de koek gaar en goudbruin is.

Serveertip

Laat afkoelen en snijd in rechthoeken en dan smullen maar!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten