1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Risotto
  5. Risotto met aubergine

Risotto met aubergine

Door: orphan

  • Italiaans, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-09-2005

Ingrediënten 2 personen


2 aubergine, Italiaanse Qournroerbakblokjes 1 ui, 200 gr risottorijst, 1/2 ltr bouillon, 1 blikje tomatenpuree, italiaanse kruiden, kruidenzout, peper, knoflook (geperst of poeder)olijfolie,
evt. mozzarellakaas


Verder heb je nodig


Oliekwastje, snijplank, koekenpan, hapjespan, ovenschaal


Vegetarische risotto met auberginerolletjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd aubergine in de lengte in dunne plakken, smeer ze in met olie en bak ze kort aan beide zijde. De overgebleven aubergine in kleine stukjes snijden voor in de risotto.
De ui grof snipperen

Bereidingswijze

Roerbak de italiaanse blokjes, de ui en evt de geperste knoflook in de hapjespan, voeg de rest van de aubergine toe. Bak de rijst enkele minuten mee.
Voeg de bouillon toe, het blikje tomatenpuree, de italiaanse kruiden, zout en peper.
Laat de rijst ongeveer 15 minuten gaarkoken met deksel op de pan.
De risotto mag niet te nat zijn maar ook niet te droog.
Laat de risotto iets afkoelen.

Doe een eetlepel risotto op een plak aubergine en rol die op. Herhaal met alle plakken aubergine. Eventueel eerst de blakken dun beleggen met mozzeralla.

Doe een dun laagje rijst op de bodem van de ingevetten ovenschaal Leg daar de rolletjes aubergine op. Doe de overgebleven risotto tussen de auberginerolletjes.
Eventueel een beetje mozzerella eroverheen

Laat het gerecht enkele minuten gratineren in de oven.

Serveertip

Strooi er olijven overheen
Ook lekker is om tussen de aubergine rolletjes halve cherrytomaat te leggen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top