Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Soep
  5. soep van funghi porcini

soep van funghi porcini

Door: 01081979

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2005

Ingrediënten 6 personen


20 gram funghi porcini (eekhoorntjesbrood).
125 ml kokend water.
2 el olijfolie.
2 teentjes knoflook, gesnipperd.
1 prei, in stukjes.
6 sjalotten, gesnipperd.
300 gram kleine champignons.
500 gram bospaddestoelen.
2 el bloem.
1 liter bouillon.
1 kop dikke room.
1/2 bosje fijgehakte peterselie.
30 in reepjes gesneden basilicumblaadjes.
1 el verse oregano.
zout peper en nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Zeef.
pan.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg de gedroogde funghi porcini toe aan het kokende water en zet weg.
Haal de paddestoelen uit het water als ze zacht zijn geworden. Zeef het paddestoelenwater door een zeef met keukenpapier of een doek om het zand en gruis eruit te verwijderen.
Bewaar de paddestoelen en het water.

Verhit de olijfolie en voeg de knoflook, prei en sjalotten toe en bak ze goudbruin.
Snijd alle verse paddestoelen in dunne plakjes en bak ze boven een heel heet vuur mee totdat de paddestoelen zacht zijn en hun vocht verdampt is ( +/- 6 min.)
Houd een paar stukjes paddestoel over voor de ganering.

Bestrooi het paddestoelmengsel met de bloem en roer goed door zodat het meel geabsobeerd wordt. Voeg de bouillon en de geweekte funghi porcini met het weekwater toe en breng aan de kook onder voortdurend roeren.
Draai het vuur lager als de soep eenmaal kookt en laat die zachtjes doorkoken.
Voeg de room toe en kook nog eens 5 minuten of totdat de soep enigszins dik is geworden.
Voeg de helft van de fijngehakte peterselie toe samen met de reepjes basilicum en de oregano en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verdeel de soep over de kommen, bestrooien met peterselie, de achtergehouden paddestoelen, wat nootmuskaat en desgewenst een beetje extra room.

Serveertip

Je kunt ook de room vervangen voor magere melk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 01081979
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top