Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Knoflookmosselen met Pesto Pasta

Knoflookmosselen met Pesto Pasta

Door: molenmeisje

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-09-2005

Ingrediënten 2 personen


2 kg mosselen 6 flinke tenen knoflook 3 el groene olijfolie 2 vleestomaten 1 el groene pesto 1 tl gedroogde chilivlokken 1 dl droge witte wijn spaghetti voor 2 personen flinke pluk bladpeterselie (of koriander) zout uit de molen


Verder heb je nodig


Flinke pan


Super mosselmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de mosselen. Gooi de beschadigde exemplaren en de mosselen die na een tik op het aanrechtblad niet sluiten weg. Meng in een schaaltje de pesto, 1 el olie en 1 geperste teen knoflook door elkaar. Zet dit even opzij. Verwijder het zaad uit de tomaten en snijd er stukjes van. Hak de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Doe in de mosselpan achtereenvolgens: 2 el olie, 5 geperste tenen knoflook en de chilivlokken. Hierbovenop komen de mosselen. Tot slot de tomatenstukjes en de wijn toevoegen. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen in ongeveer 8 minuten gaar. Schud ze halverwege een keer om. Nu staan de schelpen open. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Meng het pestomengsel door de gekookte spaghetti en verdeel deze over 2 borden. Schep hierop flink wat mosselen met wat kookvocht.Strooi er peterselie over en maal er wat zeezout uit de molen overheen. (Mosselen die niet open zijn gegaan direct weggooien anders kan de maaltijd je slecht bekomen)

Serveertip

Heerlijk met een koud glas witte wijn.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top