1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Biersoep

Biersoep

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2005

Ingrediënten 4 personen


200 gram volkorenbrood * 200 gram roggebrood * 1 liter donker bier * halve citroenschil * 50 gram suiker * kaneel * zout * 1 dl room.



Gebonden soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg het brood een etmaal in een liter water te weken, breng dit vervolgens aan de kook en laat het koken tot het - onder voordurend roeren - tot een stevige brij wordt. Meng het bier met de geraspte citroenschil, de suiker, een theelepeltje kaneel en wat zout en roer dit mengsel door de broodbrij. Laat het geheel nog even doorkoken. Klop de slagroom stijf en schep bij het opdienen een lepeltje er van op de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top